Webinar over de hypotheeknormen 2017

1/13/2017 12:00:00 AM

Nibud en Figlo organiseren webinar ‘De hypotheeknormen 2017: wat betekenen ze concreet voor mijn klant?’

Afgelopen oktober heeft Nibud het advies over de nieuwe hypotheeknormen voor 2017 gepresenteerd. Volgens de nieuwe normen is de ruimte in het budget die huishoudens in 2017 hebben voor hypotheeklasten iets ruimer dan in 2016. Maar wat betekent dit concreet voor consumenten? Deze en andere vragen komen aan bod in het lunch webinar ‘De hypotheeknormen 2017: wat betekenen ze concreet voor mijn klant?’ op 26 januari 2017. Dit webinar is speciaal voor financieel adviseurs en organiseert Figlo samen met Nibud.

Belang van de hypotheeknorm

Het uitgangspunt van de financieringslastpercentages is dat huishoudens de hypotheeklast nu en in de toekomst kunnen dragen. Om dit systeem voor iedereen hanteerbaar te maken wordt er gewerkt met gemiddelde uitgavenpatronen. Ieder jaar worden deze criteria aangepast aan de veranderende inkomens- en uitgavenpatronen van huishoudens. Vanaf 2013 gebruikt de Rijksoverheid de norm om verantwoorde hypotheekverstrekking voor te schrijven.

Referentiecijfers in de praktijk

Tijdens dit webinar legt Marcel Warnaar, onderzoeker bij het Nibud, uit hoe de hypotheeknormen worden opgesteld en hoe financieel adviseurs deze methodiek kunnen gebruiken in hun adviespraktijk. Freek Lassche, verantwoordelijk voor trainingen bij Figlo, helpt deelnemers om de norm zo goed mogelijk toe te passen op individuele situaties.

Deelname is gratis

Deelname aan het webinar is gratis en toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de hypotheeknorm. Het webinar vindt plaats op donderdag 26 januari van 12:00 tot 12:45 uur. Tijdens het webinar is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden kan via deze link. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt achteraf een link naar de opname van het webinar.


Terug naar overzicht