Figlo blog

filter icon

Filters

Reset All
filter icon
All
filter icon
All
filter icon
All
filter icon
All

Nederland introduceert de verplichte financiële APK

Net zoals iedere Nederlander verplicht is om zijn of haar auto algeheel periodiek te laten keuren en iedereen verplicht een zorgverzekering heeft en belasting betaalt, zal medio 2019 de verplichte financiële APK worden ingevoerd voor iedereen die 16 jaar of ouder is.

Read more

November 28, 2018 by Nathan Brouwer

Consumenten reageren en acteren bij urgentie

Er is iets merkwaardigs aan de hand als het gaat om zaken als beleggen, financieel advies of pensioen. Het heeft te maken met het gedrag van de consument, waar grote instellingen als banken, verzekeraars, pensioenfondsen vaak mee worstelen. Wat het is?

Read more

November 15, 2018 by Marcel Slokkers

Hoe financieel totaaloverzicht een win-win oplevert

Er zijn voorbeelden genoeg waaruit blijkt dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen onvoldoende transparant met klanten communiceren. Die voorbeelden vind je onder ander terug bij het Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Read more

October 29, 2018 by Nathan Brouwer

Financieel totaaloverzicht als belangrijke klantenbinder

Hoewel banken, verzekeraars en pensioenfondsen het via digitale online services steeds eenvoudiger en vriendelijker maken om zelf financiële berekeningen te maken, ontbreekt meestal het totaaloverzicht van de financiële huishouding.

Read more

October 4, 2018 by Mark Tinke

De klant is aan zet, zijn grote organisaties klaar?

De klant is aan zet, zijn grote organisaties klaar?

Een interessant dilemma. Want kunnen grote organisaties zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen wel voldoende inspelen op datgene wat klanten willen? Niet omdat het hen aan de wil ontbreekt, maar misschien wel omdat er traditioneel gezien een beperkt aantal klantmomenten zijn om de klant echt te kennen en optimaal te bedienen.

Read more

September 18, 2018 by Nathan Brouwer

Life Events - Uw klant en Pensioen

Kan úw klant zorgeloos van zijn of haar oude dag genieten? Jan en Annemarie staan zorgeloos in het leven. Ze hebben allebei een goede baan en de kinderen zijn net de deur uit. Ook gaan ze minimaal twee keer per jaar op vakantie en doen ze elk weekend leuke uitstapjes of stedentrips. Maar blijft dit ook zo als zij met pensioen gaan? Hoe staan ze er eigenlijk voor? Blijft hun besteedbaar inkomen hetzelfde of moeten ze nu alvast gaan (be)sparen of beleggen?

Read more

October 9, 2017 by Dorien van der Linden

De toekomst van hypotheekberekeningen

Vanuit verschillende kanten zijn er geluiden dat de hypotheekberekening niet klopt, met name bij 55+’ers. Maar wat gaat er precies nou precies verkeerd? Bij veel online rekentools wordt er momenteel onvoldoende rekening gehouden met een verminderd inkomen. Maar een verminderd inkomen speelt niet alleen bij de groep van 55+’ers. Eigenlijk is er bij alle inkomens die binnen 10 jaar dalen een groot risico aanwezig dat de berekening niet klopt. Dit geldt dus zeker niet alleen voor ouderen, maar ook voor personen die voornemens hebben om minder te gaan werken, bijvoorbeeld vanwege mantelzorg of een kinderwens. Het moeilijke hieraan is dat dit verminderde inkomen vaak niet echt te voorspellen is.

Read more

August 24, 2017 by Marcel Slokkers

Financieel advies via je home assistent? Toekomst of dichterbij dan je denkt?

“Hey Siri, kan ik mijn uitgavenpatroon eigenlijk gelijk houden als ik pensioneer?” “Hoi Erik, op dit moment voorzie ik een pensioengat tussen je 69e en 71e levensjaar met het huidige uitgavenpatroon. Wil je dit bespreken met een financieel adviseur?” “Ja, graag op 22 juni om 19:30.” “Een financieel adviseur met een waardering van 4 sterren dicht bij jou in de buurt kan op 22 juni om 19:30. Afspraak bevestigen?” “Ja.” “De afspraak is gepland en is toegevoegd aan je agenda.”

Read more

June 19, 2017 by Erik Koopmans

A female financial advisor working on her laptop using workflows in NaviPlan

Huishoudboekje sleutel tot pensioencommunicatie

Sommige dingen zijn makkelijker gezegd dan gedaan. Zo zegt de AFM in haar Leidraad bij de wet verbeterde premieregeling van december 2016 dat de pensioenuitvoerder een goede keuzearchitectuur moet faciliteren. De consument moet inzicht hebben in de geboden keuzes en moet bij het maken van die keuzes correct geholpen worden. Tegelijkertijd mag het allemaal niet te ingewikkeld zijn. Dat betekent onder andere dat er niet onnodig veel keuzemogelijkheden worden aangeboden. Daar ligt een grote kans voor de pensioenuitvoerder. Een kans die benut kan worden met behulp van informatie uit banktransacties.

Read more

April 12, 2017 by Dorien van der Linden

Iedereen een Persoonlijk Financieel Overzicht

Eind januari hebben Figlo en Nibud een webinar gegeven over de Hypotheeknormen 2017. Geef klanten volledig inzicht in de financiële situatie. Een simpel persoonlijk financieel overzicht helpt adviseurs een goede en langdurige relatie op te bouwen met klanten.

Read more

March 8, 2017 by Freek Lassche

older couple sits by fire on camping trip and share coffee

Pensioencommunicatie vanuit een integrale aanpak. 3 tips voor marktpartijen

Eerder schetste ik al de meest ingrijpende veranderingen in de Wet Pensioencommunicatie. Met de invoering van deze wet zijn de eerste stappen voorwaarts gezet om het financiële toekomstplaatje voor de consument begrijpelijk te maken en niet alleen naar pensioen te kijken. Maar het is nog allesbehalve volledig. De roep om een integrale aanpak klinkt dan ook steeds luider.

Read more

May 20, 2016 by Thomas Vermeire

3 Take aways AIS Londen - hoe ga je om met de digitale revolutie?

Een prachtige locatie in hartje London, een inspirerende ruimte vol met gepassioneerde innovators in de fintech sector en meer dan voldoende tips om digitaal toekomstproof te zijn. De eerste Advicent Innovation Summit in London was een groot succes! Wervelende presentaties van onder andere Forrester, Morningstar, Knab, PA Consulting, Five Degrees en TNO gaven een kijkje in de digitale wereld van 2020.

Read more

April 11, 2016 by Thomas Vermeire