Werken bij Figlo

Kom ons team versterken

Figlo is een internationale autoriteit in de financiële markt. Onze medewerkers zijn gevestigd in Nederland, onze business partners over alle continenten van de wereld.

Wij streven ernaar onszelf continu te verbeteren. Als toegewijde en creatieve ontwikkelaar van software oplossingen die ontworpen zijn om financiële adviseurs te ondersteunen in het bedienen van hun klanten.

Onze organisatie heeft een focus voor teamgeest en het bereiken van gezamenlijke doelen terwijl individuele groei wordt nagestreefd. Wij bieden een informele maar professionele werkomgeving in een actief en internationaal georiënteerde markt.

Figlo is altijd op zoek naar professionals die bij kunnen dragen aan ons team. Kun jij je ambitie, talent en ervaring laten zien in een van de disciplines die onze organisatie rijk is? Stuur ons dan een open sollicitatie via hr@figlo.com, voorzien van je curriculum vitae en een motivatiebrief. Natuurlijk kun je ook direct reageren op een van de openstaande vacatures op onze website.

Meet the team

De Figlo medewerkers stellen zich voor en geven een kijkje achter de schermen. Zij vertellen over hun ervaringen en dagelijkse werkzaamheden bij Figlo. Ontmoet de gezichten en de inspirerende verhalen achter onze software.

Marcel Slokkers

Product Director EMEA

Dit is Marcel, onze Product Director. Deze titel doet wat Amerikaans aan. Wat niet vreemd is, aangezien Figlo sinds 2014 onderdeel is van het in Milwaukee gevestigde Advicent. Productmanager zou een goede Nederlandse vertaling zijn.

Hij is eindverantwoordelijke van onze softwareproducten, “Ik bepaal in samenwerking met het scrumteam en de relaties de roadmap van de producten. Daarmee zit ik op de ‘uitdagende’ scheidslijn tussen intern (ontwikkelaars en analisten) en extern (zakelijke klanten).”

“Wat ik zo leuk vind aan mijn functie is dat we continu in beweging zijn; ‘Never a dull moment’. Ik ben ooit begonnen met offline applicaties zoals AfinHyp, daarna zijn we online gegaan en hebben we Figlo Advisor ontwikkeld. Na deze ontwikkeling zijn we overgenomen door Advicent, en nu met de hypotheekfunctionaliteit uit Figlo Advisor hebben onze laatste telg ontwikkeld: Figlo Hypotheken.”

Marcel werkt al ruim 15 jaar bij Figlo. Dit lijkt lang, al valt dat volgens hem binnen Figlo wel mee. “Er zijn veel collega’s die al langer dan 10 jaar bij Figlo werken, wat ik gaaf vind. Hiermee creëer je goede banden en het geeft ook wel iets aan over de sfeer binnen het bedrijf.”

Wat volgens Marcel ook een belangrijk aspect is, is dat we naast een softwarebedrijf, feitelijk een kennisorganisatie zijn. Wij vinden het belangrijk om kennis over te dragen tussen collega’s, relaties en klanten. “De overname van Advicent heeft er daarnaast voor gezorgd dat we binnen Figlo een meer data-driven werkwijze zijn gaan hanteren. Dit heeft mij weer geïnspireerd tot nieuwe ideeën en functionaliteiten binnen onze softwareproducten.”

Freek Lassche

Business Development Representative

Dit is Freek, 32 jaar en al 6,5 jaar werkzaam bij Figlo. Als Business Development Representative is hij verantwoordelijk voor het ondersteunen van financieel adviseurs bij de keuze voor financiële adviessoftware. “Het leuke aan mijn functie vind ik het persoonlijke contact met financieel adviseurs. Ik help adviseurs bij de keuze voor adviessoftware, van implementatie tot training.” Met behulp van webinars voorziet Freek de klanten van aanvullende uitleg over (nieuwe) functionaliteiten van onze software. De feedback die hij van onze klanten krijgt, communiceert hij door aan het development team om zo onze software continue te blijven verbeteren.

“Ik ben ooit begonnen op de afdeling Support. Daarna heb ik ruim 2 jaar gewerkt als Technology Adoption Manager. Onlangs heb ik een overstap gemaakt naar het sales team als Business Development Representative. “Ik ben erg enthousiast over Figlo Hypotheken en trots op de feedback die we hebben ontvangen na de release. We hebben echt uitgekeken naar deze release!

Daarnaast is hij gedreven en niet bang voor een uitdaging. Na het behalen van zijn WFT Basis is hij nu bezig met WFT Vermogen om daarna ook WFT Hypothecair Krediet te behalen. Freek is een echte familieman en al 2 jaar trotse vader. Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn familie. Met hen reist hij graag de wereld rond of kijkt hij gewoon thuis op de bank naar Netflix. 

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures. 

Our latest tweets