Artikelen door Marcel Slokkers

Over de auteur:

Marcel Slokkers

Product Director EMEA

Marcel werkt al ruim 15 jaar bij Figlo, en is eindverantwoordelijke van onze softwareproducten. Hij bepaalt in samenwerking met het team en de relaties de roadmap van de producten.

Figlo’s MijnKluis al twee decennia lang een veilige klantomgeving

In de beveiligde Figlo MijnKluis-klantomgeving kan een adviseur op afstand inzicht geven in de huidige financiële situatie. Daarnaast is het mogelijk om ter voorbereiding op een adviesgesprek, de klant hier alvast zijn of haar gegevens te laten invullen. Het zijn slechts enkele toepassingen van een tool die al 20 jaar innovatief is. Dankzij Figlo release 18.0 kan de klant nu ook zelf documenten uploaden.

Lees meer

Release 18

De 18.0 release bevat de mogelijkheid voor hypotheekadvies voor een 2e woning of beleggingspand, het overnemen van de geadviseerde woonsituatie, desktoptaxatie, nieuw Kort Hypotheekrapport en de vernieuwde versie van MijnKluis.

Lees meer

Wie groen doet, groen ontmoet

Als financieel adviseur, onafhankelijk of niet, gebonden of niet, heb je toch wel een prachtig beroep: mensen inzicht geven in voor hun vaak complexe financiële situaties.

Lees meer

Release 16

Versie 16 biedt een aantal mooie en praktische features. In Figlo Start zijn de kosten voor levensonderhoud op basis van NIBUD, klantprofiel en de vragenlijsten toegevoegd. Ook wordt er in Figlo Hypotheken verduurzaming extra onder de aandacht gebracht door een groene knop en is het mogelijk om in de hypotheekdelen aflossingen en opnames in te voeren.

Lees meer

De toekomst van hypotheekberekeningen

Vanuit verschillende kanten zijn er geluiden dat de hypotheekberekening niet klopt, met name bij 55+’ers. Maar wat gaat er precies nou precies verkeerd? Bij veel online rekentools wordt er momenteel onvoldoende rekening gehouden met een verminderd inkomen. Maar een verminderd inkomen speelt niet alleen bij de groep van 55+’ers. Eigenlijk is er bij alle inkomens die binnen 10 jaar dalen een groot risico aanwezig dat de berekening niet klopt. Dit geldt dus zeker niet alleen voor ouderen, maar ook voor personen die voornemens hebben om minder te gaan werken, bijvoorbeeld vanwege mantelzorg of een kinderwens. Het moeilijke hieraan is dat dit verminderde inkomen vaak niet echt te voorspellen is.

Lees meer

Figlo Hypotheken kleurt groen

Met de lancering van release nummer 16 wordt begin juni een niet te missen groene knop toegevoegd aan Figlo Hypotheken. De opvallende knop attendeert de hypotheekadviseur er tijdens het adviesgesprek op het onderwerp verduurzamen mee te nemen.

Lees meer

Consumenten reageren en acteren bij urgentie

Er is iets merkwaardigs aan de hand als het gaat om zaken als beleggen, financieel advies of pensioen. Het heeft te maken met het gedrag van de consument, waar grote instellingen als banken, verzekeraars, pensioenfondsen vaak mee worstelen. Wat het is?

Lees meer