Nieuws

Artikel in Pensioen & Praktijk: 'It's the technology, stupid!

Nathan Brouwer en Thomas Vermeire in Pensioen & Praktijk: Nu ons pensioenstelsel onder druk staat, is er één zekerheid: het beleggingsrisico, langlevenrisico en renterisico voor deelnemers neemt toe. Actie vanuit de deelnemer is daarom geboden. Een andere zekerheid: er zijn voldoende tools en platforms beschikbaar om de sector daarin te ondersteunen. De technologie is er, nu de medewerking vanuit de overheid nog…

September 15, 2017

Artikel in Pensioen, Bestuur & Management: Data-aggregatie: overzicht biedt inzicht

Nathan Brouwer in Pensioen, Bestuur & Management: Consumenten moeten steeds vaker zelf het initiatief nemen voor hun financiële toekomst. Maar zelfmanagement vraagt wel om inzicht in de financiële situatie en de mogelijkheid om hier zelf sturing aan te geven. Het begin daarvan is al zichtbaar op verschillende financiële platforms, aangeboden door uiteenlopende aanbieders. De noodzaak van een platform is evident. Eén gemeenschappelijk financieel platform zou ideaal zijn. Vergaande data-aggregatie kan daarbij voor een doorbraak zorgen.

June 19, 2017

Figlo exposant AccountancyExpo 2017

Op 20 juni 2017 komen 60+ exposanten en 15+ sprekers samen in De Loods in Nijkerk voor de AccountancyExpo 2017. Dit jaar vindt het evenement voor de 5de keer plaats. De Accountancy Expo is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot hét innovatie event voor accountants. Figlo zal deze middag accountants inzicht geven in de mogelijkheden die er zijn om hun dienstverlening uit te breiden. Welke mogelijkheden bieden financiële planning voor accountants en hoe kan het de band met klanten verder versterken.

June 8, 2017

Figlo geeft visie op de accountancy en ICT ontwikkeling

Er wordt veel gesproken en geschreven over de toekomst van de accountancy. Is de accountant straks overbodig als gevolg van robotisering? En wat is de invloed van de blockchain ontwikkeling op het werkgebied van de accountant? En wat dichterbij in de tijd kan deze laatste vraag ook gesteld worden over de invoering van PSD2 en dan met name het daar vanaf geleide XS2A (Access to Accounts). Wanneer breekt elektronisch factureren echt door en is het scannen en herkennen van boekingsdocumenten dan voltooid verleden tijd? Het is lang niet altijd mogelijk een concreet antwoord te geven op al dit soort vragen. Vanuit Onderzoekbureau GBNED is de vraag aan diverse softwareleveranciers gesteld om hun visie te delen op deze onderwerpen. Figlo heeft haar visie op papier gezet en deze is opgenomen in het rapport.

June 8, 2017

Infographic wetswijzigingen 2017

Handige infographic wetswijzigingen 2017. Deze infographic geeft een overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen per januari 2017.

January 12, 2017

Social media in de pensioensector: zin of onzin?

Sociale netwerken zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar wat moet een pensioenuitvoerder met social media? Het antwoord luidt: stem de communicatie en de inzet van social media af op het gedrag, de belevingswereld en de doelen van uw deelnemers.

January 11, 2017